Συνέντευξη Υπουργού Πολιτισμού (22/11)

PB221689-

 Ο υπουργός πολιτισμού κ. Τασούλας, πλαισιωμένος απο μαθητές της γενέτειράς του (Ιωάννινα) φωτογραφήθηκε, προσερχόμενος στο μουσείο της Αμφίπολης. Πολιτικά στελέχη, φίλοι, τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι συναθροίσθηκαν στο χώρο που περίσσευε απο την πλειάδα των δημοσιογράφων. Δημοσιογράφων απο πολλές μεριές της γης. Ακόμη και κινέζικο πρακτορείο είχε εκπροσώπους – ρεπόρτερ.

PB221670- PB221684- PB221687- PB221711- PB221714- PB221715-

Μετά την συνεύντευξη στους δημοσιογράφους των έντυπων μέσων, στον όροφο του μουσείου, όπου αμφότερες Μενδώνη και Παναγιωταρέα, ως ανοικτή και κλειστή παρένθεση  πλαισίωσαν τον υπουργό, η δημοσιογραφο-πομπή εξήλθε για να κάνει ο υπουργός δηλώσεις προς τις κάμερες. Το σύνηθες σκηνικό να είναι ο υπουργός μπροστά και πίσω του βουλευτές κ.λ.π. αντικαταστάθηκε απο το συνοθύλευμα σερραίων δημοσιογράφων, που αμετακίνητοι (Σ.Σ. καλά έκαναν) παρέμειναν πλησίον του υπουργού, εμποδίζοντας το καδράρισμα των άλλων καμερών.

Ο υπουργός ήταν πολύ θερμά εκφραζόμενος για το θεσπέσιο μνημείο. Εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απο την είσοδό του μέσα σε αυτό, τονίζοντας οτι οι φωτογραφίες το αδικούν υπέρμετρα. Η ομιλία του είχε τη σημειολογία της αυλαίας που πέφτει, προκειμένουνα γίνουν στηρίξεις μόνιμου (;) τύπου στο εσωτερικό του τάφου.

Στη μία ερώτηση που πρόλαβε να υποβληθεί, η οποία αφορούσε τα επιστύλια που ο ίδιος είχει αρνηθεί την ύπαρξή τους με δελτίο τύπου, η κ, Παναγιωταρέα ώς συνεχιστής της πολιτικής που ακολουθεί, απαγόρευσε άλλες ερωτήσεις. Ο υπουργός όμως, μάλλον αιφνιαδιαζόμενος, ανέφερε κάτι που ήταν κρυφό. Βρέθηκαν πλάκες με ανθρώπινες παραστάσεις ζωγραφισμένες, στον τρίτο θάλαμο. Μπέρδεψε μάλλον τα εξαφανισμένα επιστύλια με τις πλάκες.

Κατα την προσέλευσή του στον λόφο Καστά ο υπουργός, πλησίασε την είσοδο του τάφου με τον δήμαρχο Αμφίπολης. Διατάχθηκε η αποχώρηση του Δημάρχου όμως απο την Παναγιωταρέα, λόγω “εντολών του πρωθυπουργού”. Τι υπάρχει εκεί μέσα που ο κοινός θνητός δεν πρέπει να δεί; Η κυρία Περιστέρη με τη φυσική και αυθόρμητη παρουσία της, μάλλον παραγκωνισμένη αισθανόταν….

PB221728-PB221730-

Τα σχόλια είναι κλειστά.