Κόρη του Νείλου: Έχουμε ήδη φυσικό ιστορικό αντίγραφο του τύμβου της Αμφίπολης από το 6ο έτος μ.Χ.!!

Ας προσεγγίσουμε τη μικρή ιστορία που αναδύεται.

Η Δυναστεία των Πτολεμαίων ήταν βασιλική οικογένεια της Ελληνιστικής Περιόδου, που κυβέρνησε την Αίγυπτο για περίπου τρεις αιώνες, από το 305 μέχρι το 30 π.Χ. Ο Πτολεμαίος, στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διορίστηκε ανώτατος κυβερνήτης της Αιγύπτου μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα και το διαμελισμό του απέραντου κράτους του. Η βασιλεία της Κλεοπάτρας Ζ’ (69 π.Χ. – 12 Αυγούστου 30 π.Χ.) σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου στην ανατολική Μεσόγειο.

Κλεοπάτρα Ζ’ η Φιλοπάτωρ

30662-egypt-cleopatra

Το πρώτο παιδί της Κλεοπάτρας Ζ΄, της γνωστής Ελληνίδας Βασίλισσας με το χρυσό θρόνο ήταν ο Πτολεμαίος Καίσαρας, αλλά αιγυπτιακά ονομαζόταν Καισαρίων. Αργότερα είχε τρία παιδιά με τον Ρωμαίο Μάρκο Αντώνιο. Λίγο μετά την αναχώρηση του Αντωνίου από την Αίγυπτο, η Κλεοπάτρα έφερε στον κόσμο δίδυμα, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, που παρομοιάστηκαν με τις δίδυμες θεότητες της Σελήνης και του Ήλιου.

Cleopatra-Selene-Alexander-Helios-3-1Έτσι ονομάστηκαν Αλέξανδρος Ήλιος και Κλεοπάτρα Σελήνη. Αργότερα απόκτησε ένα ακόμη γιό με όνομα Πτολεμαίος Φιλάδελφος. Μόνο όμως η Κλεοπάτρα Σελήνη επιβίωσε και όταν ενηλικιώθηκε έγινε η βασίλισσα της Μαυριτανίας (νοτιοανατολικά της Αλγερίας).

 

Η «Κόρη του Νείλου», η Κλεοπάτρα Σελήνη Β΄.
Η Κλεοπάτρα Σελήνη Β΄ (25 Δεκεμβρίου 40 π.Χ. – 6 μ.Χ.), ήταν σύζυγος του αρχαίου Λίβυου πρίγκιπα Ιόβα που ήταν γιός του Ιούλιου Καίσαρα.

Ιόβας                                                                                        Κλεοπάτρα Σελήνη Β΄

a_roman_parcel_gilt_silver_emblema_of_cleopatra_selene_circa_late_1st_d5509210h

Corbis-RW004853

 

 

 

 

 

 Το ταφικό μνημείο του ζεύγους άρχισε να κατασκευάζεται το 3ο έτος π.Χ. και βρίσκεται σε παραλιακό μέρος της Αλγερίας, στην σημερινή πόλη Tipasa.

algeria-tipaza-

Juba_II_of_Numidia_burial_place-

Επιστρέφοντας στην Αμφίπολη, οι παρατηρήσεις του μελετητή είναι αδιαμφισβήτητες. Στο μνημείο του λέοντα της Αμφίπολης περιλαμβάνονται σε διπλανό χώρο και κάποια κομμάτια μάρμαρου «περίσσια» της βάσης του, αφού όταν ανασυστήθηκε δεν είχε ανακαλυφθεί τότε ο λόφος Καστά και ο υπέροχος περίβολος.
Clipboard01

Μεταξύ άλλων μαρμάρων και με μικρή συχνότητα να απαντώνται και συνυπάρχουν και τα κομμάτια που απεικονίζονται. Μισή κολόνα ενσωματωμένη σε μαρμάρινο όγκο. Όπως ακριβώς και ο περιμετρικός τοίχος του περιβόλου τους τάφου του ζεύγους Κλεοπάτρας – Ιόβα. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τον πρότυπο τύμβο της Αμφίπολης το 6ο έτος μ.Χ.;!!

PA051547

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAPA051555

 

 

 

 

 

 

 

Εάν επιβεβαιωθεί η θεωρία του Amphipolis.gr έχουμε με σιγουριά την διάσωση και την δημόσια θέα του περιβόλου για τουλάχιστον 320 έτη!
Επίσης μπορούμε να δούμε πως ήταν στην αρχαιότητα ο περίβολος του λόφου της Αμφίπολης.

Παρά την μετατροπή των αρχαίων μνημείων σε τζαμιά (!!), η Ελληνιστική επίδραση στην Αλγερία είναι δεδομένη λόγω της δυναστείας των Πτολεμαίων και της βασίλισσας Κλεοπάτρας Σελήνης Β΄ 

cherchell_mosque3